Jom Bina Website Dengan Tangan Sendiri Tanpa Coding

Belajar Bagaimana Cara Website Designer Membina Website Dalam Masa 2 Minggu Sahaja

Jom Bina Website Dengan Tangan Sendiri Tanpa Coding

Belajar Bagaimana Cara  Website Designer Membina Website Dalam Masa 2 Minggu Sahaja

  • Berniaga dah lama tapi belum ada website?
  • Jadi yang pertama dalam niche anda untuk mempunyai website?
  • Sudah lama nak ada website tapi bajet sikit saja?
  • Nak buat website tapi tak pandai koding?
cara-buat-website-sendiri
  • Berniaga dah lama tapi belum ada website
  • Jadi yang pertama dalam niche anda untuk mempunyai website
  • Sudah lama nak ada website tapi bajet ciput saja
setup-wordpress-mudah

Nak Tak Kami Ajar Anda Step-By-Step Cara Buat Website Sendiri?

Kami Akan Pastikan Anda Akan Mahir Perkara-Perkara Dibawah Ni

-Beli Hosting Sendiri
-Beli Domain Sendiri
-Setup WordPress
-Upload Theme
-Install Plugin
-Buat Pages
-Customize Page
-Buat Blog Post Pertama
-Edit Homepage
-Buat Newsletter Anda

Kenapa Saya Perlu Sertai Private Group Ni?

#1 Anda akan berpeluang untuk bernetworking dengan ahli Private Group

#2 Anda akan belajar bagaimana membuat website dari scratch

#3 Anda akan dapat akses kepada 10 video premium bernilai RM500

video-buat-website

Video 1 : Cara lengkap untuk pembelian domain

Dalam video ni sy akan ajar

cara untuk tempah domain

secara lengkap

video-buat-website

Video 2 : Cara Lengakap Pembelian Hosting

Dalam video ni sy akan ajar

cara untuk tempah hosting

secara lengkap

video-buat-website

Video 3 : Cara upload dan Setup WordPress

Dalam video ni pula saya akan

tunjukkan cara mudah (kacang)

untuk install wordpress lengkap

video-buat-website

Video 4 : Cara upload dan setup theme

Dah upload wordpress saya akan

tunjukkan cara untuk pasang tema yang

recommended untuk Me-ngacangkan

kita bina website nanti

video-buat-website

Video 5 : Cara upload dan setup plugin

Lepas siap install theme kita perlukan

plugin untuk mula bina website. Plugin penting

sebab di situ fungsi website kita bergantung

video-buat-website

Video 6 : Cara setup dan bina pages

Dalam video ni saya akan ajar anda

untuk buat halaman/page yang sesuai

dan wajib untuk sebuah website yang berinformasi

video-buat-website

Video 7 : Cara customize page

Selepas siap buat page, kita perlu customize page

tersebut cantik-cantik dan tersusun. Dalam video

ini ada saya tunjukkan

video-buat-website

Video 8 : Cara buat blog pertama

Dah siap buat page, kita perlu bina blog.

Blog ni sebagai satu alat untuk tarik

pengunjung ke website kita. Dekat blog

juga banyak kita buat SEO

video-buat-website

Video 9 : Cara edit homepage

Homepage ni halaman pertama website kita.

dekat hompage ni lah first inpression pelawat

akan dapat. Saya akan ajarkan anda dalam video ni

video-buat-website

Video 10 : Cara buat newsletter

Lastly ni benda best juga. Email marketing free je

dengan guna website, Kita akan letakkan “perangkap”

untuk dapatkan leads pelawat untuk tujuan parketing. Ada dalam video ini

button

Sampai bila nak bergantung dengan media sosial ?

Apa jadi kalau FB senasib dengan Friendster?

Sekarang ramai yang meluangkan masa di media sosial. Termasuk mereka-mereka yang berniaga dan berkongsi ilmu. Sampai bila kita nak bergantung dengan media sosial? Kita tak tahu apa akan jadi pada masa akan datang sebab kita dapat lihat pengguna media sosial makin meningkat dari pelbagai peringkat usia.

Pernah tak kita terfikir jika apa yang kita kongsikan di media sosial tidak dipandang oleh sesiapa pun. Sebab apa? Terlalu ramai pengguna media sosial nak berkongsi luahan mereka sampai tak ada yang sedar dengan kewujudan kita.  Atau mungkin media sosial akan menerima nasib yang sama seperti Friendster?

Cuba kita bayangkan juga kalau satu hari nanti ia benar-benar terjadi. Dimana lagi kita nak berkongsi idea dan meniaga online? Berbalik kepada Friendster tadi, Friendster adalah pelopor sosial networking dengan dilancarkan pada Mac 2002 berasal dari gabungan Friends + Napster. Namun pada tahun 2015, Friendster lenyap kerana ramai pengguna lebih memilih FB kerana ia tersedia dalam bentuk applikasi yang boleh digunakan di telefon pintar.

Kalau kita gunakan website sebagai media baru dalam berkongsi idea dan menjalankan perniagaan, bukankah ia lebih mudah kerana penggunaan Google juga semakin meningkat.

Apa itu website ?

Website adalah satu halaman maklumat yang disediakan melalui internet dan kita boleh akses di seluruh dunia selagi ada wifi dan data tak kira kita di mana dan bila.

Website merupakan sebuah komponen yang terdiri dari teks, gambar, bunyi dan animasi sehingga menjadi media maklumat yang menarik untuk dikunjungi oleh orang lain. Contoh website yang ada sekarang ialah website profile, website perniagaan online, website catalog, website komuniti, website pendidikan, website berita, website personal (branding), website perniagaan, dan lain-lain.

Bagaimana website membantu bisnes saya ?

Mesti anda terfikir macam mana WEBSITE dapat membantu anda dalam MENINGKATKAN hasil jualan perniagaan anda itu.

Sekarang ini, masih ramai sebenarnya yang tidak tahu yang website sangat membantu untuk menaikkan hasil jualan disamping menjimatkan masa dan tenaga kita.

TETAPI,

Ada pemilik perniagaan yang mempunyai website tapi tidak pandai menggunakannya dengan betul.

DAN

Ada juga yang mempunyai website tetapi tidak berjaya untuk menghasilkan jualan.

KENAPA INI BERLAKU?

Perkara ini berlaku kerana kurangnya pendedahan tentang website kepada para peniaga. Mereka terlepas pandang bahawa website adalah saluran peniagaan yang betul-betul penting!

MARI SINI SAYA TERANGKAN bagaimana website boleh membantu kita untuk lakukan jualan.

PERTAMA,

Letakkan produk atau servis yang kita tawarkan di website. PASTIKAN kita letakkan segala info yang mungkin pelanggan kita ingin tahu seperti penerangan produk, harga dan sebagainya.

Dengan cara ini tak perlulah kita bersusah payah nak terangkan lagi tentang produk atau servis berulang kali. Kita hanya perlu menarik pelanggan ke website untuk melihat produk atau servis yang ditawarkan dan mereka hanya perlu membaca untuk mengetahuinya.

KEDUA,

Kita mestilah menyediakan borang tempahan di website kita. Agak rugi jika tidak letakkan borang tempahan dan menyuruh pelanggan ke Facebook atau menyuruh mereka PM/Whatsapp untuk membeli produk/servis yang ditawarkan.

Bukan teknik PM/Whatsapp tidak bagus tapi ianya agak menyusahkan pelanggan. Jadi, binalah satu borang tempahan bagi memudahkan pelanggan untuk menempah produk kita. Kebiasaannya, dalam borang tempahan akan ada:

  • Nama
  • Alamat penerima
  • No telefon
  • Email

Kesimpulannya, kita boleh menjana keuntungan berkali ganda dengan mempunyai website. Cuma kita perlu tau cara dan langkah yang betul. Selamat mencuba!

button

Apa Lagi Manfaat Gunakan Website Ni?

Membangunkan brand dan reputasi

Dalam bisnes, ianya penting untuk membangunkan brand dan reputasi untuk mendapatkan kepercayaan pelanggan dan meningkatkan tahap jualan perniagaan. Jika kita gagal mendapat kepercayaan pelanggan, sangat susah untuk kita melakukan sebarang jualan. Jadi, jaga reputasi perniagaan kita sebagai mana kita ingin menjaga pelanggan kita.

Aset perniagaan

Website merupakan asset perniagaan kita. Dengan adanya website, perniagaan kita lebih berharga. Melalui website kita akan dapat menarik ramai pelanggan baru dari segenap dunia. Selain itu, website juga bertindak sebagai medium untuk memperkenalkan produk atau perkhidmatan kita kepada dunia online. Dengan pertambahan pengguna internet, maka untuk perniagaan itu mendapatkan bakal pelanggan dengan banyak sangat luas.

Promosi media dan transaksi 24 jam

Dengan adanya website, kita tidak perlu bersengkang mata 24jam untuk menjaga bisnes kita. Website akan bekerja 24 jam sehari untuk mempromosikan produk kita dan transaksi jualan boleh berlaku pada bila-bila masa. Ini kerana pelanggan kita boleh masuk ke website kita tidak kira masa siang ataupun malam.

Website bekerja 24 jam, tiada pekerja yang akan lakukan begitu

Macamana Kami Akan Bantu Anda Ni?

Kami Akan Daftarkan Anda Ke Dalam Group Facebook Kami dan Di Sana Anda Boleh Ekses Kepada Cara Lengkap Bervideo Untuk Siapkan Website Anda Tanpa Satu Baris Ayat Programming Pun..

aaa
guarantedde

JAMINAN PULANGAN WANG !

Andai anda sudah cuba dan tak puas hati dengan penerangan dalam masa 30 hari, saya bersedia memulangkan kembali wang anda 100%.

zalhazmie

guarantedde

JAMINAN PULANGAN WANG !

Andai anda sudah cuba dan tak puas hati dengan penerangan dalam masa 30 hari, saya bersedia memulangkan kembali wang anda 100%.

zalhazmie

"Boleh saya tahu ? ...."

Bagaimana untuk menyertai Website Malaya Network?

Klik butang di bawah

Berapa bayaran yang dikenakan untuk menyertai program di bawah Website Malaya?

Sangat murah. RM10 untuk 10 orang terawal.

Sekarang masih lagi dalam promosi pelancaran.

Bagaimana nak buat website?

Klik butang ini

atau

Hadir ke bengkel yang akan kami anjurkan pada April ini. Maklumat lanjut di sini

Fast Action leads to Fast Results.

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa anda untuk membaca info daripada saya.

Video Course ini sebenarnya belum launch lagi, oleh sebab itu anda layak untuk mendapat harga istimewa untuk menyertai Video Course ini.

Untuk menyertai video course membina website dengan hasil tangan anda sendiri. Klik butang di bawah.

Perlukan bantuan untuk pendaftaran?
Hubungi 03-3358 5747 | 013-2099 116 sekarang, atau email kepada sales@websitemalaya.com
Saya berharap akan dapat berinteraksi dengan anda di dalam group nanti, di mana ia akan mengubah masa depan bisnes anda untuk selama-lamanya. Hanya anda yang mampu mengubah hala tuju perjalanan bisnes anda!
button
zal-hazmie

Zal Hazmie
Pengasas Website Malaya
CEO, Capsule Advertising Sdn. Bhd.